Известие

Collapse
No announcement yet.

Подгревни свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
    Колеги лесно ли се сменя подгревната свещ на 4 ти цилиндър че ми мига постоянно реотана като запаля?
    Като я замеря ми дава съпротивление 4 ома.
    И нормално ли е като откача буксата която отива към подгревните свещи и замервам на релето не ми отчита да пуска 12 волта към свещите.
    Благодаря.
    Сменя се толкова "лесно", колкото и останалите.
    Релето пуска ток за кратко, а като си разкачил свещите отчита липса на товар.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

ще сменя свеща и ще видим какво става че от 2 месеца не мога да се оправя с тия подгреви.
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

Comment

И внимавай да не скъсаш свещ, лесно е. И после голям екшън настава.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колеги тая кола почна да ме изнервя вече с тоя подгрев,смених свеща,изтрих грешката,паля и пак същата работа реотана мига 10 пъти,дайте някви съвети какво да правя какво да меря че не ми останаха нерви.

Comment

Колега подгрев антифриз имаш ли,провери ги и тях.
            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Колеги тая кола почна да ме изнервя вече с тоя подгрев,смених свеща,изтрих грешката,паля и пак същата работа реотана мига 10 пъти,дайте някви съвети какво да правя какво да меря че не ми останаха нерви.
              Пост №2.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Имам подгрев на антифриза, проверил сам ги те са 3 свещи и са си ок.
                Колега myato,написал съм че съм сменил 2 релета и ефекта е никакъв, във момента съм със 3 релета.

Comment

Смених акумулатора с чисто нов ,трия грешката и още на първото палене пак почва мига реотана 10 пъти ?????

Comment

Днес пак си играх с тия подгреви и ето какво установих-

мерих директно на голяма букса където са подгревните свещи на двигателя всичките 5 си показваха нормално верига.

после мерих и 3 те свещи на подгрева на антифриза при откачени кабели и 3 те даваха верига,но само една от тях която съм отбелязал със червената стрелка кабела и имаше връзка към малката букса на релето,другите 2 свещи нямаха директна връзка към буксата на релето,незнам дали всичко това е нормално.

Помагайте че идват студовете и ще скапя и новият акумулатор.Няма ли някакви схеми на подгрева на антифриза че там много не ми я ясно как стават нещата ?
                    Attached Files

Comment

Този отделния кабел към шаси е заради отделно осигурително реле, което трябва да изключи захранването на всичките 3 свещи, ако липсва връзката им със шаси.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

ecotronic - тоест къде да се ровя или пак причината е във релето ?
                        по кодовете за грешка ми го дава повреда във верига А на подгрева.
                        гледам че има и верига В на подгрев.
                        Last edited by RomeoJTD; d.m.y г., 17:01.

Comment

ecotronic - тоест къде да се ровя или пак причината е във релето ?
                          по кодовете за грешка ми го дава повреда във верига А на подгрева.
                          гледам че има и верига В на подгрев.
                          Ти за кое реле говориш?

Релето за допълнителния подгрев на антифриза и това за подгревните свещи на мотора са две отделни неща.

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

Ето я схемата на подгрева на антифриза:

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

ecotronic - значи съм в грешка мислех че и двете се захранват от релето което е за подгрев на мотора,аз къде да търся повредата в кое от двете релета,реотана на контролното табло ми мига 10 пъти и ми дава грешка P0380 ?

Comment

ecotronic - значи съм в грешка мислех че и двете се захранват от релето което е за подгрев на мотора,аз къде да търся повредата в кое от двете релета,реотана на контролното табло ми мига 10 пъти и ми дава грешка P0380 ?
                              Доколкото виждам от схемата, единствената връзка между ECU - то (M10) и модула за допълнителния подгрев на антифриза (M75) e тази по която M75 получава информация от ECU - то за оборотите на мотора.
                              Поради това няма как ECU - то да "разбере" за евентуална неизправност по подгрева на антифриза и да визуализира грешката.

Накратко - при положение, че си мерил подгревните свещи и си установил, че са ОК, търси проблема в модула за подгревните свещи на мотора.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

2 модула поръчах по нета втора ръка,егати и къръка дето съм и двата модула да ми ги пратят повредени,но сега като вземам друг ще го пробвам на място да видим какъв ще е резултатът.

Comment

Working...
                                X